Waarom elke accommodatie-eigenaar een payment service provider (PSP) nodig heeft
Je hebt hoogstwaarschijnlijk wel ergens gehoord over de PSD2-regelgeving... Wat is het precies en hoe beïnvloedt het jouw hotel business? Hoe zit het met je online betalingen, moet je jouw betaalproces veranderen? Wij hebben de basisprincipes op een rijtje gezet!
Het belang van online betalingen
Om te beginnen, hoe belangrijk zijn online betalingen in de hotelsector?
Als hotelier moet je een duidelijk beeld hebben van het moderne consumentengedrag. In deze tijd zijn mobiele apparaten niet meer weg te denken. Reizigers zijn erg afhankelijk van hun mobiele apparaten en ze houden gewoon van het gemak om er online mee te betalen. Het aanbieden van online betaalmethoden is daardoor echt een voordeel en vergroot de kans op directe boekingen.
Het boekingsproces is een van de eerste stappen in de customer journey van jouw gast. Een vlotte, foutloze online betaalervaring is een geweldige start voor de algehele gastervaring. Veel gasten zien het ook als de meer duurzame en verantwoorde optie.
Dat online betalen de way to go is, staat buiten kijf. Als je echter een betalingsgarantie wil in geval van no-shows, moet je rekening houden met de nieuwe PSD2-regelgeving.
"Het is raadzaam een betalingsprovider (PSP of Payment Service Provider) te gebruiken wanneer je online betalingen aanbiedt of garanties wil in geval van no-shows."
Stardekk
Wat is PSD2?
PSD2 staat voor Payment Service Directive 2 en is een Europese richtlijn die als doel heeft online betalingen veiliger te maken.
PSD2 stelt dat het niet langer volstaat om gewoon de kredietkaartgegevens van een klant te vragen wanneer je een online betaling wil doen (bij afwezigheid van de gast, wel te verstaan). Om er zeker van te zijn dat je jouw online betalingen ontvangt, moeten Europese creditcardhouders er zeker van zijn dat er een extra "verificatiefactor" aanwezig is.
Bijv. een code die naar de smartphone van de gast wordt gestuurd en die moet worden ingevoerd om de betaling te bevestigen.
Hoe zeker je online betalingen ontvangen?
Hoe zit het dan met jouw online betalingen? Hoe kun je een betalingsgarantie verkrijgen als het vragen van de kredietkaartgegevens niet meer volstaat?
Het is aan te raden om een betalingsprovider (PSP of Payment Service Provider) in te schakelen wanneer je online betalingen aanbiedt of garanties wil in geval van no-shows. Op die manier zijn zowel jij als je klant verzekerd van een veilige online betaling.
Payment Providers (PSPs) die koppelen met Cubilis Booking Engine
1. Mollie
Mollie is een pionier in de betaalindustrie en is één van de snelst groeiende betaalproviders in Europa. Aangesloten bij deze betaalprovider kun je internationale gasten op een uniforme manier verschillende betaalmethoden aanbieden. Mollie ondersteunt alle belangrijke online betaalmethoden. Ontdek meer over Mollie op onze Marketplace.
2. Payconiq
Heb je veel klanten uit België? Dan is Bancontact Payconiq Company een goede en betaalbare keuze. Hun teams streven ernaar om alle Belgische klanten een vlotte betalingservaring te bezorgen. Ze bouwen een betaalbare oplossing op een Belgische basis die essentieel is voor de economie. Je vindt Payconiq op onze Marketplace.
3. Wordline
Worldline is een belangrijke Europese speler in de betalings- en transactiedienstensector. Met zijn wereldwijde bereik en zijn streven naar innovatie, helpt deze technologiepartner veel bedrijven groeien. Meer informatie vind je op onze Marketplace.
Deze veilige betalingspartners zijn conform met de PSD2-regulering en zorgen voor die extra "verificatiefactor" die nodig is om een online betalingsgarantie te installeren. Ontdek al onze betaaloplossingen op onze Marketplace.
Opmerking: Als je (ook) met andere partners (OTA's, PMS, ...) werkt, vraag deze derden dan om meer informatie over hun oplossingen voor online betalingen.
Koppel met een betaalprovider (PSP)
Wens je jouw Cubilis Booking Engine te koppelen met een beveiligde betalingsprovider zoals Mollie, Payconiq of Worldine? Vul dan onderstaand formulier in om jouw PSP-koppeling aan te vragen.